Tietoja yhdistyksestä     

Savolaiset Selviytyjät ry on vuonna 1993 perustettu mielenterveys- ja päihdekuntoutujille toimintaa tarjoava yhdistys Savonlinnassa.

Olemme oma, itsenäinen ja savonlinnalainen yhdistys, ja olemme Mielenterveyden keskusliittoon jäsen. Liitto on mielenterveysongelmia itse kokeneiden ihmisten valtakunnallinen järjestö, jossa ylintä päätösvaltaa käytämme me, erilaiset ja eri puolilla Suomea toimivat mielenterveysyhdistykset. Tervetuloa mukaan vaikuttamaan myös valtakunnallisesti!

Toimintamme tarkoituksena on edistää päihde- ja mielenterveyskuntoutujien hyvinvointia, tasa-arvoa ja jaksamista sekä tarjota turvallinen matalan kynnyksen paikka yhdessä ololle.

Olemme tunnettuja laajasta kokemusasiantuntijuudesta ja vertaistuesta. Kukaan ei jää eikä jätetä meillä yksin, apua ja tukea on aina tarjolla.

Kuntouttava työtoiminta
Yhdistyksemme tarjoaa kuntouttavaa työtoimintaa, jonka tarkoituksena on tukea työllistymisessä, elämän ja arkirytmin hallinnassa ja parantaa elämänlaatua.

Kuntouttavassa työtoiminnassa on mahdollisuus työskennellä käsityö-, ompelu- ja askartelu töissä, toteuttaen erilaisia kädentaitoja, keittiö- ja kahvilatoiminnassa, valmistaen ruokaa, leivonnaisia ja pyörittäen kahvila-myymälää tai puutöiden parissa.

Kuntouttavan työtoiminnan lisäksi tarjoamme paikkoja työkokeiluun ja palkkatuettua työtä.

Viikkotoiminta
Viikkotoiminnassamme erilaiset ryhmät tarjoavat virikkeitä niin keholle kuin mielellekin.

Meillä bingotaan, puhutaan hengellisistä asioista, askarrellaan ja hyvänmielen päiväkahvit juodaan keskustellen kerran kuukaudessa.

Ryhmätoimintoihin osallistuminen ei ole pakollista, meillä saa käydä vaikkapa vain lukemassa päivän lehdet, käydä tietokoneella, juoda kupposen kuumaa tai pelata lautapelejä tai biljardia.

Jäsenmaksu
Jäsenmaksumme määritellään vuosittain. Jäsenenä olet oikeutettu saamaan Selkkareiden omia sekä Mielenterveyden Keskusliiton etuja. Lue lisää jäsenyydestä Jäsenyys -sivultamme.

Toimitilamme
Ovat avoimet kaikille. Meille saa tulla lukemaan päivän lehden, viettämään aikaa, tutustumaan toimintaamme, juttelemaan ihmisten kanssa, sekä tekemään edullisia ostoksia käsityömyymälästämme ja kahvilastamme!

Tule ja tutustu, ihastu ja osallistu. Tääl myö ollaan, korkea ramppi, mutta matala kynnys!!

Yhteistyöverkostosta
Vuosien aikana yhdistys on luonut laajan yhteistyöverkoston, jonka avulla voidaan saavuttaa parempia tuloksia jäsenistön asioiden hoidossa, tehdä tuloksellisempaa työtä ja minimoida kustannuksia.

Yhdistyksen yhteistyökumppaneita ovat muun muassa: Savonlinnan kaupunki, Savonlinnan TKK, TE-palvelut, Savonlinnan Seurakunta, Savonlinnan helluntaiseurakunta/Toivontupa, ELOISA, Laitisen Laatutyö, Teko Ry, A-Kilta ry, Savonlinnan Toimintakeskus/Pirtti- ja Kota-toiminta, Savonlinnan Seudun Kolomonen ry, Savonlinan Seudun Romanilähetys ry, Linnala, RISE sekä paljon muita ihania yhteistyökumppaneita. 

 

Rahoitus
Yhdistyksen rahoituspohja koostuu muun muassa Savonlinnan kaupungin avustuksesta,ELOISA:n järjestöavustuksesta, MTKL:n toiminta-avustuksesta, seurakunnan avustuksesta, yhdistyksen jäsenmaksuista, sekä yhdistyksen oman kahvilan ja käsityömyymälän tuotoista. 

Yhteystiedot
Savolaiset Selviytyjät ry
Pilkkakoskenkatu 1
57100 Savonlinna

Puhelin: 044 3533 501*
Sähköposti: selkkarit(at)gmail.com **
Y-tunnus: 1546618-8

* Puhelinpalvelumme on toiminnassa vain ja ainoastaan yhdistyksen aukioloaikoina. Muina aikoina, sekä loma-aikana puhelinpalvelumme on suljettu.

** Ethän lähetä sähköpostiimme viestejä, asiakirjoja tai muuta materiaalia, jotka sisältävät mm. henkilötietoja, salassa pidettäviä tietoja tai asiakirjoja/materiaaleja joihin sinulla ei ole käyttöoikeutta!

unsplash